Fyraftensdyk er for alle dykkere uanset om du er OWD, CMAS*, PADI, SSI, dykkerinstruktør eller hvad du nu er, for det går bare ud på at komme ud og få et let og sjovt dyk Stranddyk i Danmarkuden de store forberedelser og krævende erfaring. 

Vi lader altid vejret bestemme hvor vi tager hen for at dykke ved afgang fra GoDive. Har du eget udstyr og det kniber med at nå forbi GoDive, så kan man altid kontakte vores dykker guide og køre direkte til dykkerstedet.

Fyraftensdyk er oftest natur dyk fra kyster, moler og lignende, hvor dykkere på alle niveauer kan deltage, lige som det er muligt at bestille genopfrisknings dyk med en af vores dykkerinstruktører.

Har du taget dit dykkercertifikat på en ferie til udlandet og er du aldrig kommet i gange med at dykke i Danmark, så er dette en oplagt måde at starte dykning her hjemme på. Dykning i Danmark er lang bedre end du tror og fyldt med oplevelser som du ikke møder på feriestederne syd på og sigtbarheden kan faktisk være fantastisk god og er kun meget sjælden så dårlig som man kunne tro.

Kom og oplev glæden ved dykning sammen med andre ligesindet dykkere - GoDive skaber dit dykkernetværk for fremtiden.

Studstrupværket


Studstrupværket er et værk som producerer elektricitet og fjernvarme. Umiddelbart virker stedet ikke som det oplagte dykkested, men man skal ikke lade sig skræmme væk af områdets industrielle udtryk. I den sydlige del af værket strømmer der kølevand ud i Århusbugten. Kølevandet er ikke forurenet, det er blot opvarmet. Særligt om vinteren er der stor temperaturforskel på havvandet og det vand, som kommer ud fra værket, og det er derfor, at man kan få et spændende dyk her på stedet.

Man går i vandet ved Kaløvig Bådelaugs nordøstlige hjørne og svømmer langs bølgebryderen mod Studstrupværket. Der er fart på kølevandet fra værket, og ofte kan man se kølevandskanalen på lang afstand. Når man er omtrent 25 meter fra den, begynder bunden at skråne nedad. Det er vigtigt, at man svømmer lige over bunden, for overfladestrømmen er som regel meget kraftig. Vær desuden opmærksom på lystfiskerne inde på land, for de har også fundet ud af, at her er noget at komme efter.

Der bliver mellem otte og ti meter dybt på det sted, hvor kølevandet fosser ud i Århusbugten. Sidder man på bunden, er der ingen strøm, og man kan nyde synet af det specielle dykkested. Er sigten god, kan man ofte se hornfisk nær overfladen, hvor de kæmper mod den kraftige strøm. Ikke sjældent kommer store havørreder forbi på patrulje. Bunden er oversået af muslinger og søanemoner. Alt i alt er der usædvanligt meget liv for et gennemsnitligt dansk kystdyk.

Sigten kan variere ret meget og når det blæser fra sydøst, er den som regel værst. Så kan man ikke se en hånd frem for sig, men når sigten er bedst, kan man uden problemer se overfladen fra bunden. På vej tilbage mod Kaløvig Bådelaug svømmer man på 3 til 4 meters dybde langs bølgebryderen, hvor man kan nyde synet af en bred vifte af organismer.


Moesgård Strand


Moesgård Strand syd for Århus. Har trods alt alligevel sin charme. Det er nemt at komme til. Køreturen går Natdyk ved Moesgård Strand med GoDivegennem flere kilometer af den meget smukke Marselisborg Skov, så allerede når man ankommer, er stemningen helt rigtig. Det er nemt at komme i vandet, det er nemt at komme op igen, og i sommerhalvåret kan man skylle udstyret i ferskvand på stedet.

Under havets overflade kan man opleve lidt af hvert ved Moesgård Strand. Præcis hvad man kommer til at opleve, afhænger naturligvis af, hvilken årstid man vælger at besøge stedet på. Bundforholdene er hovedsageligt sandbund, dog med nogen variation. Til tider svømmer man hen over store bunker af sten, som er overvokset med tangskov. Fortsætter man langt ud fra kysten, består sandbunden af grovere korn, og her kan man møde store fladfisk og mange forskellige arter af krebsdyr og snegle.

Natdykning er spændende ved Moesgård Strand. Ofte kan man støde på pighvar og store torsk, naturligvis afhængigt af årstiden. Forår og efterår synes at være de bedste tidspunkter at støde på de store fisk. Der er mange dykkercentre, som tager elever med til Moesgård, og i sommerhalvåret er der meget trafik på vandet. Vis hensyn til både mindre erfarne dykkere samt robåde, kajakker og lystsejlere.


Lighthouse Århus Havn


Nord for Aarhus havn ud for Lighthouse er der en lille dykkerbane oh der er en bro i sommerhalvåret så det er let at komme ned over stenmolen via trappen til badebroen, på bunde langs molen er der lavet en dykkerbane med en kæde som kan følges og på kæden er der anbragte små info skilte om det maritime undervandliv området.

Området er ledt tilgængelig, der er ved lighthouse mulighed for omklædningen og toilet besøg for små penge.

Dykningen er for alle også for dem uden den store erfaring dybden er ca. 1 meter langs stenmolen og ca. 8 meter uden på bunde, sigtbarheden varierer mage lige fra 5-6 meter til under 1 meter, området er afmærket lokket område med gule bøjer se holder men sig inden for dem bør det ikke være problemer med både om ørene.

OBS Pas på kraftige bølger fra Mols-Linien færgerne ikke mindst når der dykke tæt på molen og når dem skal i og op af vandet, bølgerne kan være rat så voldsomme.

Dykningen i området byder må en meget varieret og flot fauna men godt live mellem de store molesten, er man heldig at komme i vander en af de dage hvor sigten er i top er det er lighthouse et fantastisk det og dykke.


Marselisborg Marina


Marselisborg Lystbådehavn blev etableret i 1980'erne, da bådejere i samarbejde med Aarhus Kommune lavede en lokalplan for byggeriet af havnen. 
Navnet for lystbådehavnen samt hele området - Marselis - stammer oprindeligt fra en velhavende slægt at baroner ved navn Marselis som boede på herregården Marselisborg hvor det nuværende Marselisborg Gymnasium ligger. Familien ejede desuden områderne hvor Marselisborg slot og Mindeparken ligger samt Friheden.

Dykning ved lystbådehavnen foregår ved Badeklubben Marselisborg Havns anlæg på ydersiden af havnen. Det er muligt at parkere og klæde om lige ved dykkerstedet, hvis man betaler for at køre igennem bommen ellers er det muligt at parkeree udenfor bommen og gå det sidste stykke vej. Der er vogne ved bådpladserne man kan låne, så man slipper at slæbe udstyret hele vejen, hvis man holder uden for bommen.
Inden man går i vandet skal man være opmærksom på bølger fra Molslinjen, der kan være meget voldsomme. Det gælder ligeledes når man skal op ad vandet igen. Hvis man bliver fanget af bølgerne er det bedst at svømme væk fra stranden og stenene og vente på at bølgerne ligger sig igen.
Under dykket er det bedst at svømmer langs stenene i en nordøstlig kurs. Hvis man ønsker mere dybde kan man svømme væk fra stenene i en sydøstlig kurs her er det muligt at nå 8 meters dybde.
Man kan være heldig at der er åbnet for vandslangen lige ved bådpladsen ved siden af dykkerstedet, så der er mulig for at skylle udstyr på stedet.
Hvis man er heldig og hurtig kan man smutte ind på badeklubbens omklædning- og toiletfaciliteter, når nogen går ind eller ud.


Aarhus Færgehavn


Nok det bedste dykkersted i Aarhus området men adgang fra land, men med virkelig dårlige adgangsforhold til at komme i vandet.

Men det er besværet for under overfladen er det meget varieret og pænt med liv, der er områder fin sandbund, store molesten ud over bunden og så er der et helt kunstværk at pileflet over er stort område.

Fra betonplatformen kan en vælge at svømme nor på op mod indsejlingen til færgehavnen det er på den tul der er en masse pileflet, men ved om når sten molen slutte og man komme til jern spunsen så komme man ikke for tæt på skibsfarten. Vælger man at svømme syd på langs molen dejer den efter et kort stykke mod syd vest, på denne rute kan men bare give den gas uden at komme i konflikt med skibsfart.


...

Kim

Instruktør

PROGRAM
 • Mødetid 16:30
  Mødested: Sommervej 19, 8210 Aarhus V. - Klub indgangen
  Vi mødes som vanligt i centret og tager ud derfra! Vi ses :-)
  Skal der lejes udstyr eller fyldes luft, er mødetiden mindst 15 min før.
  Kører du selv direkte til dykkerstedet, så husk at aftale det, så vi ikke venter forgæves.
 • Afgang mod dykkerstedet 15 min. efter mødetiden.
  Mødested: Der dykkes i nær-området.
  Endeligt dykkersted vil blive bestemt på dagen under hensyntagen til vejret.
 • Forventet hjemkomst [slut]
  Mødested: Sommervej 19
  Tiderne er ca. tider da det er afhængig af hvor der dykkes og hvor længe der dykkes
Downloads here
Conditions here

 • Sommervej 19
 • 8210 Århus V
 • Denmark
 • Telefon: +45 5413 1360
 • Email: info@godive.dk
 • CVR: DK36454075
 • UE