Tag med på denne tur for at opleve fantastisk god dykning i Danmark. Lillebælt er et meget populært dykkermål i danmark, og mange tyske dykkere kommer også for at opleve den maritime verden. Lillebælt byder som oftest på god sigt og en god dybde. 

Der er ligeledes mulighed for at tage dybde speciality 

Et af Nordeuropas bedste dykkerområder.

Der er mange gode dykkersteder ved Lillebælt Variationen under overfladen i Lillebælt er unik. Mulighederne for vægdyk, strømdyk og dybde dyk direkte fra stranden har gjort Lillebælt til et af Nordeuropas bedste dykkerspots.

Dykning ved eksempelvis Den Gamle Lillebæltsbro oplever du den smukke granitbeklædte bropille, og større sten med brødkrummesvampe i flotte orange farver. Spektakulære vægdyk med masser af liv. Store kolonier af søpunge, lyserøde jordbærpolypper, kæmpestore sønelliker og meget mere. Mulighed for dybde dyk ned til 40 meter.

 

Ammoniakhavnen lillebælt


De to store runde tanke som tidligere rummede ammoniak, kan ses fra Lillebæltsbroen. Det var stedet, hvor der igennem mange år anløb skibe, som lossede ammoniak - deraf navnet. Havnen er nu lukket og skibene anløber ikke længere havnen. Havnen er i dag et velbesøgt sted af lystfiskere og dykkere.
For enden af Nyhavevej kan man parkere på vende/p-pladsen.
Til højre for p-pladsen ophører hegnet og det er her man går ned til vandet.

Når man kommer ned til vandet, er der en bro som fører ud til en gammel forankring – det er her man går i. Der bliver meget hurtigt dybt. Er der nordgående strøm, kan man ofte finde roligere vand i dybden. Er strømmen sydgående, vil man derimod ofte kunne få et rimeligt strømsvagt dyk.

Holder man kurs 100° når man svømmer ud i bæltet, når dybden hurtigt 25 meter. Bunden er hele vejen meget varieret. Længst inde mod kysten svømmer man først over et ålegræsbælte, som hurtigt bliver afløst af en skråning med blandede brunalger med muslingebanker.

Det gamle bolværk kan man også svømme tæt på. Her er dybden omkring 12 meter. På bunden nedenfor bolværket ligger der et langt stålnet, der er flot begroet. Det skulle forhindre skruerne på skibene i, at fjerne bundmateriale nedenfor bolværket.

Dyk forbi bolværket mod nord, her møder man sukkertang, små skrænter og sandbund på omkring 8 meter og opefter. Store fladfisk som skrubber og rødspætter ses ofte, ligge på skjul i sandet. Når man kommer forbi bolværket, kan man afslutte dykket, da man her er meget tæt på land.

Når der er strømfrit kan man tage et dyk hvor man følger kurs 120° til man når en dybde på cirka 18 meter. Herefter svømmer man i en stor bue på kurs 220° mod den Nye Lillebæltsbro. Undervejs på dykket vil man møde store brunalger, palmetang og sukkertang i store størrelser som trives rigtig godt i den næringsrige strøm. På cirka 16 meters dybde møder man en væg som går op til de 12 meter. Følg væggen ind mod land. Når kompasset viser kurs 340°, følger man denne kurs indtil man er ved kysten igen.


...

Jørgen

Freelance Instruktør

Ved tilmelding vises Jørgen's kontaktinformationer her

PROGRAM
  • Mødetid 09:00
    Mødested: Sommervej 19
    Skal der lejes udstyr eller fyldes luft, er mødetiden mindst 15 min før.
    Kører du selv direkte til dykkerstedet, så husk at aftale det, så vi ikke venter forgæves.
  • Afgang fra GoDive senest 15 min. efter mødetid
    Mødested: Se Divesite
    Afgang til det planlagte dykkersted OBS! kan være ændret pga. vejrforhold m.m.
  • Ankomst til dykkerstedet
    Mødested: Se Divesite
    Vi er fremme ved dykkerstedet. Din instruktør giver en grundig briefing af dykkerstedet, hvorefter vi begynder at samle udstyr og går i vandet
  • Forventet hjemkomst [slut]
    Mødested: GoDive Sommervej 19, 8210 Aarhus V
    Tidspunkt for hjemkomst er kun en ca. tid og der skal forventes noget variation alt efter hvor mange vi er m.m. som kan have indflydelse.
Downloads here
Conditions here

  • Sommervej 19
  • 8210 Århus V
  • Denmark
  • Telefon: +45 5413 1360
  • Email: mail@godive.dk
  • CVR: DK36454075
  • UE