Det nye år skal da løbes godt i gang ... og det med et dyk, ja vi ved det kan være koldt men med et god tørdragt og noget varmt undertøj er det ingen problem at få et super god oplevelse med med mange gode vinterdyk og hvorfor ikke begynde fra årets start.

Januar er en årstid hvor vejret har stor magt på hvor vi kan dykke og om vi overhoved kan dykke, men vi forsøger at komme ud så meget som muligt hele vinteren.

Vinterdykning kan være helt utroligt godt med super god sigt, og det kan kommer de dage hvor man står op til en fuldstændig stille og frostklar dag - det er de dage man aldrig glemmer igen hvis man er heldig at komme på vandet.

Vi dykkere elsker vand så hold dig ikke tilbage.

Studstrupværket


Studstrupværket er et værk som producerer elektricitet og fjernvarme. Umiddelbart virker stedet ikke som det oplagte dykkested, men man skal ikke lade sig skræmme væk af områdets industrielle udtryk. I den sydlige del af værket strømmer der kølevand ud i Århusbugten. Kølevandet er ikke forurenet, det er blot opvarmet. Særligt om vinteren er der stor temperaturforskel på havvandet og det vand, som kommer ud fra værket, og det er derfor, at man kan få et spændende dyk her på stedet.

Man går i vandet ved Kaløvig Bådelaugs nordøstlige hjørne og svømmer langs bølgebryderen mod Studstrupværket. Der er fart på kølevandet fra værket, og ofte kan man se kølevandskanalen på lang afstand. Når man er omtrent 25 meter fra den, begynder bunden at skråne nedad. Det er vigtigt, at man svømmer lige over bunden, for overfladestrømmen er som regel meget kraftig. Vær desuden opmærksom på lystfiskerne inde på land, for de har også fundet ud af, at her er noget at komme efter.

Der bliver mellem otte og ti meter dybt på det sted, hvor kølevandet fosser ud i Århusbugten. Sidder man på bunden, er der ingen strøm, og man kan nyde synet af det specielle dykkested. Er sigten god, kan man ofte se hornfisk nær overfladen, hvor de kæmper mod den kraftige strøm. Ikke sjældent kommer store havørreder forbi på patrulje. Bunden er oversået af muslinger og søanemoner. Alt i alt er der usædvanligt meget liv for et gennemsnitligt dansk kystdyk.

Sigten kan variere ret meget og når det blæser fra sydøst, er den som regel værst. Så kan man ikke se en hånd frem for sig, men når sigten er bedst, kan man uden problemer se overfladen fra bunden. På vej tilbage mod Kaløvig Bådelaug svømmer man på 3 til 4 meters dybde langs bølgebryderen, hvor man kan nyde synet af en bred vifte af organismer.


...

Bjarne

Advanced Open Water & XR Instruktør

PROGRAM
 • 10:00
  Mødested: Sommervej 19, 8210 Aarhus V
  Mødetid pakning af biler
 • 14:00
  Mødested: Sommervej 19, 8210 Aarhus V
  forventet hjemkomst
Downloads here
Conditions here

 • Sommervej 19
 • 8210 Århus V
 • Denmark
 • Telefon: +45 5413 1360
 • Email: info@godive.dk
 • CVR: DK36454075
 • UE