Det nye år skal da løbes godt i gang ... og det med et dyk, ja vi ved det kan være koldt men med et god tørdragt og noget varmt undertøj er det ingen problem at få et super god oplevelse med med mange gode vinterdyk og hvorfor ikke star fra årets start.

Januar er en årstid hvor vejert har stor magt på hvor vi kan dykke og om vi overhoved kan dykke men vi forsøger at komme ud så meget som muligt hele vinteren.

Vinterdykningkan være helet utroligt god men super god sigt, og det kan kommer de dage hvor man står op til en fulstændig stille og frost klar dag - det er de dage man aldrig glemmer igen hvis man er heldig at komme på vandet.

Vi dykkere elsker vand så hold dig ikke tilbage.

Søbadet


Lillebælts bedste og mest dykkede lokalitet. Spektakulært vægdyk med flere niveauer. Stor variation af marint liv og mange forskellige tangarter. Mulighed

for at opleve hummer.

Ved den gamle badeanstalt – Søbadet findes et af Lillebælts bedste og mest dykkede lokaliteter. Man kan se den gule bygning på højre side af Den Gl. Lillebæltsbro, når man kører fra Jylland til Fyn.

Når man når Søbadet – for enden af Søbadvej, parkeres bilen udenfor den charmerende gule træbygning, blot 30 meter fra vandkanten. I vandet ud for Søbadet er findes der et markeret dykkerområde – afmærket med bl.a. store gule bøjer året rundt.

Selve dykningen er et af de eneste ”trappevægdyk” i Danmark. Som de fleste andre steder i Snævringen, bliver her hurtigt dybt. Så efter få meter fra strandkanten, kan man tage finnerne på og stikke hovedet under vand. Man starter med at svæve over ålegræsbælter som hurtigt på grund af dybden, går over i bælter med sukkertang, palmetang og kolonier af sten begroet med brødkrummesvampe.

Så allerede inden man når ud til væggen, kan meget let have brugt en del luft på de første 4 til 7 meter vand. Den store variation med sten, sand og store alger gør stedet til et levested for mange forskellige arter. Om vinteren, er ses ofte mange nøgengællesnegle. På 7 meters dybde møder man den første væg, som er cirka 4 meter på sit højeste sted og under den, kommer der et plateau på cirka 2-3 meters bredde. Længere nede kommer der endnu en væg og endnu et trin, før det skråner ned mod de 25 til 30 meter. Hernede er bunden rimelig flad og mindre spændende.

Det er det spændende og varierede marine liv på væggen og i hulerne og på stenene ved bunden af væggen, som er det helt særligt ved dette dyk. Her findes et utal af gemmesteder for fisk og skaldyr som ynder at bo i hulerne. Af de mere kuriøse fisk man kan møde her, kan nævnes sortvels og buskhoved. Disse to fisk er kun kendt af få og de er mestre i at gemme sig i huler og sprækker. Så en god lygte er et must når man dykker Søbadet. Både sommer og vinter.


...

Bjarne

Advanced Open Water Instruktør

PROGRAM
 • 10:00
  Mødested: Sommervej 19, 8210 Aarhus V
  Mødetid pakning af biler
 • 15:00
  Mødested: Sommervej 19, 8210 Aarhus V
  forventet hjemkomst
Downloads here
Conditions here

 • Sommervej 19
 • 8210 Århus V
 • Denmark
 • Telefon: +45 5413 1360
 • Email: info@godive.dk
 • CVR: DK36454075
 • UE