Man kan dykke broen fra båd eller land. Broens piller er utrolig flotte, både arkitektonisk, men også faunamæssigt. Når man står under den gamle bro og et godstog kører hen over den, kan man ikke lade være med at kigge op og tænke ”gad vide hvor lang tid den holder endnu”?
Når man har fået finnerne på et par meter fra kysten og begiver sig ud på et førsteklasses stranddyk og et tog igen ruller over broen, er man ikke i tvivl om at man dykker under en jernbanebro.dyk ved Den gamle Lillebæltsbro med GoDive
Er der strøm kan det være meget svært at ramme bropillen og så skal dykket foretages fra båd.

Dykker man til bropillen fra land, er det ved Snoghøj på Jyllands-siden man går i vandet: Her går man i vandet under broen og tager en kompaskurs ud mod bropillens vestlige hjørne. Bundet er meget kuperet og man passerer ålegræsenge og flot begroede skrænter med sukkertang. Jo dybere og længere man kommer ud, desto mere mærker man broen skygge for sollyset. Der er ofte lidt mørkere inde under broen og det kan være med til at lette navigeringen. Men vær opmærksom på at kompasset påvirkes af broens jernkonstruktion.

Sukkertangen stortrives her i det strømfyldte farvand og man kan være heldig at spotte en stor ål under en af de store planter. Et sjældent syn efterhånden. Efter endnu et par minutters svømning falder dybden og bevoksningen aftager og man møder større sten. De er alle flot begroet med brødkrummesvampe og i lygtens skær lyser de op i orange nuancer. Her er der ofte store fladfisk. Bunden er blandet grus, sten og sand og bag nogle af de store sten, kan man også være heldig at møde en torsk eller to. Dybden tager til og vi når de 20 meter. Snart er  man ved resterne af en af de minefangere som blev placeret på hver side af alle bropiller. Et godt fotomotiv. Endelig når man nu bropillen som er hele turen værd. Man har ikke så meget tid nu, hvis man har dykket ud fra stranden. Men man kan godt nå en tur hen langs gelænderet, som stadig sidder på det nederste plateau. Her har man er par meter til bunden.

Hele bropillen er beklædt med sø nelliker, sø punge og ikke mindst en masse fiskegrej. Mod øst og vest har broens nederste fundament form som en flyvinge. Når man er på det østlige hjørne af bropillen er man på 18 meters dybde. Vælges en af de andre bropiller kan man nå dybder på cirka 30 meter. Men disse dyk skal dog foretages fra båd.

Fakta

Mindste dybde (M)0
Maksimale dybde (M)32
Egnet tilScuba dykning
TypeNatur
Adgang fraKyst
StrømforholdStærk strøm kan forekomme
Kommentar til strømKan være stærk ude i bæltet, men sjældent stærk inde ved land. Hold bla. øje med tidevand
Sværhedsgrad (1 - 5)4
I og op af vandetVed stranddyk går man i vandet under broen og fra båd går man i vandet ved bropillen
HøjdepunkterBropillerne
FaciliteterParkering, Toilet
KørselsvejledningE 20 tag afkørsel 59 og drej til højre ad Snoghøj Landevej. Efter ca. 300 m drej til venstre ad Snoghøjvej. For enden af denne drejes til venstre ad Gl. Færgevej. 100 meter længere fremme er man på p-pladsen.
  • Sommervej 19
  • 8210 Århus V
  • Denmark
  • Telefon: +45 5413 1360
  • Email: mail@godive.dk
  • CVR: DK36454075
  • UE